Thursday 1 March 2012

Baking - practical life


Babeczki z budyniem czekoladowym.

Składniki
  • 150 g mąki
  • 50 g cukru pudru
  • 50 g masła
  • szczypta soli
  • 1 jajko
plus:
  • budyń z paczki (plus mleko wg instrukcji na opakowaniu – ciut mniej)
  • cukier puder do posypania.



Zabawa na całego.
Zagniatamy ciasto, a gdy uformujemy jednolita kulę wkładamy do schłodzenia do lodówki na 30 -40 minut lub na krótko do zamrażarki.



W między czasie smarujemy foremki olejem.



Po wyjęciu ciasta z lodówki dzielimy na mniejsze kawałki i rozwałkowujemy. Wycinamy czymś kółeczka odrobinę większe od foremek i wyścielamy foremki ciastem.



Nakładamy budyń i jakąś niespodziankę, np suszony owoc. Zakrywamy z góry drugim kółeczkiem z ciasta i zaklejamy brzegi.





15 minut piekarniku z termoobiegiem w temperaturze 200 stopni  u nas wystarczyło. A o to i efekt.






1 comment:

  1. Przyznam, że nie znam drugiego Taty tak zaangażowanego, jak Ty! A że babeczki upiekliście to już NIE WIERZĘ po prostu!!!!!:)
    Naprawdę jestem pod wrażeniem!

    ReplyDelete

Proszę zostaw komentarz, będzie nam bardzo miło.